J E A N E T   |   H A N D M A D E   L E A T H E R   B A G S   -   Momenteel bestaat mijn collectie geheel uit luxe dokterstassen in diverse varianten. Iedereen kent natuurlijk de dokterstassen en deze wordt als volgt omschreven in het woordenboek: 
 
"langwerpige tas, vaak met één handvat en een brede, platte bodem, waarin een arts bij huisbezoeken en visites een basisset van medische instrumenten en elementaire benodigdheden meeneemt; tas van een dokter"
 
Tegenwoordig zie je de dokterstas steeds meer terugkomen in het straatbeeld als modische luxe tas. Ik heb er mijn eigen interpretatie aan gegeven, waardoor deze dokterstassen een geheel eigen gezicht krijgen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, vooral doordat er gebruik wordt gemaakt van beugels, waardoor de tas ver open kan en je dus de inhoud ervan goed kunt overzien.Naast mooie kwaliteiten leer gebruik ik voornamelijk bedrukte of geweven voeringstoffen, waardoor ook de binnenkant van mijn tassen een feestje zijn! De tassen zijn voorzien van een beugelslot, welke ook op slot kunnen met de bijgeleverde sleuteljes.
De dokterstas kan het best gedragen worden in de hand, maar er wordt ook een lange riem meegeleverd, om de tas aan de schouder te dragen.
In overleg met mij is het mogelijk een bestaand model in een andere kleur te laten maken, met een voering naar keuze.
Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op via de mail of telefoon.